Прокуратура відкрила справу за фактом катувань у поліції Ужгорода

Прокуратура відкрила справу за фактом катувань у поліції Ужгорода

Відео
Укрінформ
Прокуратура Закарпатської області зареєструвала кримінальне провадження за повідомленням про катування правоохоронцями Ужгородського міськвідділку поліції двох мешканців Ужгорода.
Про це повідомляють на офіційному сайті Закарпатської обласної прокуратури.

“Прокуратурою Закарпатської області зареєстровано кримінальне провадження за повідомленням місцевих інтернет-видань про катування правоохоронцями двох мешканців м. Ужгорода у міськвідділі поліції. Наразі в рамках вказаного провадження перевіряється оприлюднена інформація. За результатами досудового розслідування їй буде надана відповідна правова оцінка” - йдеться в повідомленні.

Як інформують у прокуратурі, попередня правова кваліфікація провадження - ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Повідомляється, що досудове розслідування доручено здійснювати ТУ управлінню ДБР розташованому у м. Львові (юрисдикція якого поширюється на територію Закарпатської області). Процесуальне керівництво за ходом слідства здійснює прокуратура Закарпатської області.

Читайте також: На Закарпатті планують збудувати два сміттєпереробні заводи

Інформацію про катування у міськвідділку поліції напередодні оприлюднив в мережі активіст Олександр Пересоляк. Він також опублікував відео громадян, які звинувачують працівників поліції Ужгородського міськвідділку у катуваннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-