Медики отримали 20 сучасних “швидких”

Медики отримали 20 сучасних “швидких”

Фото
Укрінформ
У День пацієнта біля будівлі Верховної Ради представникам медичних установ із 15-ти областей вручилик ключі від 20 автомобілів швидкої медичної допомоги.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вже не вперше передаємо автомобілі швидкої допомоги. Досі це відбувалося в робочому режимі. Ця ініціатива Президента була започаткована декілька місяців тому, коли ще не було обрано ані нової Верховної Ради, ані сформовано нового Кабінету міністрів. До кінця року проєкт буде завершено, і 200 автівок поїдуть у всі регіони", - зазначив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Читайте також: Проєкт держбюджету-2020: скільки заклали на здоров’я, культуру та освіту

Передані автомобілі швидкої медичної допомоги – це надсучасні "швидкі" трьох типів: три унікальні авто типу А на базі позашляховика Toyota Land Cruiser, яких досі в України не було навіть у приватних клініках, 14 неонатальних карет швидкої допомоги типу С на базі Citroen Jumper, а також 3 автомобілі "швидкої" типу В на базі Citroen Jumper.

Обласним медичним закладам передали ще 20 автомобілів швидкої допомоги/ Фото: пресслужба Президента та Павла Багмута

Як підкреслив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, дуже важливо, що завдяки цим автомобілям лікарі продовжать допомагати людям і рятувати життя.

"Завдяки цій ініціативі ми демонструємо, як бізнес і влада можуть співпрацювати на користь держави", - сказав спікер.

Проект «200 швидких для України» реалізується з ініціативи Президента Володимира Зеленського з липня 2019 року. У медичні заклади всіх областей України вже передано 57 сучасних автомобілів швидкої допомоги, обладнаних висококласним устаткуванням. По суті, це — реанімації на колесах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-