Епіфаній візьме участь у святкуванні Собору Вінницьких святих

Епіфаній візьме участь у святкуванні Собору Вінницьких святих

Укрінформ
Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній у суботу візьме участь у святкуванні Собору Вінницьких святих.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомив прессекретар Вінницько-Барської єпархії ПЦУ ієромонах Софроній (Чуприна).

"Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній завітає до Вінниці з архіпастирським візитом у суботу. Його приїзд приурочений до дня святкування Собору Вінницьких святих, який відзначається саме 14 вересня. Окрім предстоятеля до Вінниці прибудуть архієреї та представники духовенства з різних регіонів України", - повідомив ієромонах Софроній.

За його словами, перед святковою Божественною літургією митрополит Епіфаній очолить святковий молебень з нагоди Дня міста Вінниці.

Урочистості та святкові богослужіння за участі предстоятеля ПЦУ проходитимуть у Вінниці на території Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Читайте також: Епіфаній зустрівся з визволеними з полону моряками

Свято Вінницьких святих було встановлене у 2015 році безпосередньо за ініціативи митрополита Симеона. До Собору Вінницьких святих увійшли святі, які народилися або проходили своє служіння на Вінниччині. Зокрема, це преподобний Антоній Печерський, який був засновником Лядівського скельного монастиря, преподобний Феодор Острозький, володар Подільських земель, святитель Петро Могила - засновник братського колегіуму при Вінницькому Вознесенському монастирі, святитель Феодосій Чернігівський, уродженець с. Уланів Хмільницького району та преподобний Феофіл Київський, котрий народився у с. Махнівка Козятинського району, та інші святі. Ці угодники Божі трудилися та зробили свій внесок в духовний розвиток Вінниччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-