У дитячій лікарні Вінниці відкрили унікальне відділення екстреної допомоги

У дитячій лікарні Вінниці відкрили унікальне відділення екстреної допомоги

Фото
Укрінформ
У Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні відкрили унікальне для України відділення екстреної медичної допомоги.

Про це повідомляє Вінницька ОДА.

«В обласній дитячій лікарні відкрито унікальне для України відділення екстреної медичної допомоги. На базі відділення пацієнту буде забезпечено інтенсивну терапію та оперативні втручання за необхідності, а також діагностичні рентген- та ультразвукові дослідження, лабораторні обстеження. Новостворене відділення дозволяє в найкоротші терміни надавати медичну допомогу маленьким пацієнтам», - ідеться у повідомленні.

У дитячій лікарні Вінниці відкрили унікальне відділення / Фото: vin.gov.ua

Зазначається, що створення відділення коштувало 16 мільйонів гривень, з яких 5 млн грн – кошти Державного фонду регіонального розвитку, а 11 млн грн виділено з обласного бюджету. З цієї суми 3 млн грн використано на закупівлю медичного обладнання – універсального операційного столу, операційної лампи, апаратів штучної вентиляції легень тощо.

Окрім того, відтепер «швидка» зможе в’їжджати безпосередньо в приміщення лікарні, убезпечивши маленьких пацієнтів від небажаних контактів з довкіллям.

Читайте також: У Бахмуті до кінця року збудують обласний лікарсько-фізкультурний диспансер

Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня є багатопрофільним лікувально-профілактичним закладом, який надає високоспеціалізовану медичну допомогу за 40 спеціальностями. Вона має стаціонар на 440 ліжок, а також 21 ліжко анестезіології та інтенсивної терапії, 12 з яких - для новонароджених.

Щороку до приймального відділення та травмпункту лікарні звертається близько 50 тис. пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-