На фестиваль Лесі Українки до Луцька приїхали письменники з шести країн

На фестиваль Лесі Українки до Луцька приїхали письменники з шести країн

Фото
Укрінформ
У Луцьку урочисто відкрили ХVІІІ Міжнародний літературно-мистецький фестиваль “Лісова пісня”, присвячений творчості Лесі Українки.

Про це повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

“Сьогодні на Театральному майдані міста Луцька поблизу пам’ятника Лесі Українці відбулося урочисте відкриття ХVІІІ Міжнародного літературно- мистецького фестивалю “Лісова пісня”, - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в міськраді, в урочистому відкритті мистецького дійства взяли участь секретар міської ради, в.о.міського голови Григорій Пустовіт, представники обласної влади, а також експерти Ради Європи з питань інтеркультурної політики - Ксенія Рубікондо та Робін Вілсон.

Традиційно на захід запрошують митців із тих країн, де бувала Леся Українка у різні періоди свого життя. Цьогоріч одним із його учасником став грузинський поет Рауль Власідзе, один із засновників фестивалю на честь Лесі Українки в місті Сурамі. У цьому грузинському місті є музей Лесі Українки.

Читайте також: На Житомирщині діятиме фестивальна "Олевська республіка"

Також на фестиваль прибули відомі письменники з різних куточків України, а також з Білорусі, Польщі, Болгарії, Чехії, Грузії.

Сьогодні у Луцьку відбудуться зустрічі письменників з учнями, студентами, викладачами, слухачами і читачами в навчальних закладах, бібліотеках міста, а також творчий вечір “Слово – то мудрості промінь” у Волинському академічному обласному театрі ляльок. 7 вересня у селі Нечимне Ковельського району проведуть літературні читання просто неба.

Фестиваль “Лісова пісня” проводять на Волині з 2001 року. Захід започаткований з ініціативи Волинської обласної організації Національної спілки письменників України з метою привернути увагу до місць, де бувала Леся Українка та які надихали на написання безсмертної “Лісової пісні”. Його організаторами є Волинська організація НСПУ за підтримки департаменту культури Луцької міської ради, Волинського обласного науково-методичного центру культури.

Фото: Луцька міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-