Справа про “екоцид”: СБУ провела перевірку на аглофабриці АрселорМіттал

Справа про “екоцид”: СБУ провела перевірку на аглофабриці АрселорМіттал

Укрінформ
У четвер, 5 вересня, співробітники СБУ провели перевірку агломераційної фабрики «Кривий Ріг» у рамках розслідування кримінального провадження за статтею "екоцид".

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Сьогодні вранці співробітники СБУ повернулися на підприємство для перевірки агломераційної фабрики метвиробництва. Правоохоронці спільно з фахівцями обласної екологічної інспекції проводять заміри на стаціонарних джерелах викидів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що СБУ проводить розслідування кримінальної справи за статтею 441 Кримінального кодексу України («Екоцид»).

Крім того, за інформацією «АрселорМіттал Кривий Ріг», сьогодні на підприємство прибули також представники Державної інспекції ядерного регулювання України, щоб провести позапланову інспекційну перевірку на новій машині безперервного лиття заготовок № 3. При цьому вони посилалися на лист Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ від 21 серпня 2019 року № 8/2/2-6817, однак надати його представникам підприємства відмовилися, стверджують у компанії.

Читайте також: СБУ підтверджує розблокування проєкту “АрселорМіттал” на $150 мільйонів

"В результаті підприємство відмовило в перевірці представникам інспекції ядерного регулювання", - йдеться у прес-релізі.

Зокрема, в компанії посилаються на те, що 24 липня позапланову перевірку вже було проведено цією структурою на МБЛЗ-3. "Крім того, аналогічні за своїм змістом дії проводилися інспекцією під час обшуку, який 20-21 липня проводили співробітники СБУ в рамках розслідування вищевказаної кримінальної справи. Вони показали, що виробничий комплекс МБЛЗ-3, який побудовано в рамках інвестпроєкту, не яє небезпечним ні для міста, ні для працівників підприємства. Власні виміри підприємства це також підтвердили", - заявили в «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Там також стверджують, що пред'явлені перевіряючими документи не відповідають вимогам Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Як повідомляв Укрінформ 3 вересня СБУ прийшла на підприємство "АрселорМіттал Кривий Ріг" для огляду об'єктів коксохімічного виробництва в рамках розслідування кримінальної виробництва за статтею "екоцид".

20 липня на територію підприємства було допущено 18 представників Служби безпеки України, спеціаліст Державної служби з надзвичайних ситуацій і Центральної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки для проведення обшуку машини безперервного лиття заготовок №3. За результатами обшуку було вилучено машину безперервного лиття заготовок №3 і окремі елементи обладнання.

У зв'язку з великими габаритами об'єкта співробітники СБУ залишили вилучене майно за місцем фактичного розташування без можливості опечатування.

ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" - одне з найбільших металургійних підприємств в Україні.

Компанію ArcelorMittal утворено 2006 році шляхом злиття люксембурзької компанії Arcelor та індійської Mittal Steel, що належить індійському бізнесменові Лакшмі Мітталу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-