У Маріуполі стартував перший фестиваль

У Маріуполі стартував перший фестиваль "Театральна брама"

Фото
Укрінформ
У Маріуполі театральні колективи з різних регіонів України беруть участь у фестивалі «Театральна брама».

"З 4 по 10 вересня на сцені Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь) проходить Перший обласний відкритий фестиваль театрального мистецтва «Театральна брама»... Протягом тижня сім професійних театральних колективів з різних регіонів України покажуть маріупольцям та гостям міста дев’ять своїх вистав. Серед учасників конкурсної програми – театри з Києва та Івано-Франківська, Миколаєва й Запоріжжя, Ніжина і Сєвєродонецька", - йдеться у повідомленні.

Фестиваль театрального мистецтва «Театральна брама» / Фото: dn.gov.ua

Афіша фестивалю складається здебільшого з вистав за творами українських авторів - від класиків Михайла Коцюбинського та Івана Франка до сучасних письменників і драматургів Світлани Новицької, Неди Нежданої, Марії Матіос і Павла Ар'є. Також глядачі побачать виставу за п'єсою турецького драматурга Тунджера Джюдженоглу.

Читайте також: Столичний Гідропарк "запалить" - запрошує на фестиваль вогню

Оцінює спектаклі конкурсної програми професійне журі, до складу якого увійшли актор театру та кіно, режисер заслужений артист України Андрій Романій; театральний режисер, актриса театру і кіно заслужена артистка України Людмила Колосович; драматург, сценарист, режисер театру та кіно Світлана Новицька; театрознавець, куратор мистецьких проєктів, старший викладач кафедри театрознавства Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського Олена Либо та художній керівник режисерського курсу, старший викладач кафедри режисури драматичного театру Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського Валерій Гуйвін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-