Ройтбурда хочуть запросити до Херсонської ОДА - радником з культури

Ройтбурда хочуть запросити до Херсонської ОДА - радником з культури

Укрінформ
Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв має намір запросити радником з питань культури художника Олександра Ройтбурда, за звільнення якого з посади директора Одеського художнього музею проголосувала напередодні Одеська облрада.
Про це Гусєв написав на своїй сторінці у Facebook.

«Маю намір запросити Олександра Ройтбурда до своєї команди на посаду радника по культурі... Підтримуєте?», - написав Гусєв.

Цей пост спричинив активне обговорення у Facebook. Одні вважають це чудовою ідеєю. Інші навпаки різко критикують голову ОДА, згадуючи, зокрема, скандально відому картину художника з серії "Натюрморти".

Як повідомлялося, 4 вересня проголосували за звільнення директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда.

Ройтбурда вже намагалися звільнити у червні цього року. За нього на сесії заступилася в. о. голови Одеської облради Світлана Шаталова. Вона зазначила, що після приходу на посаду директора Олександра Ройтбурда дохід Одеського худмузею становив понад 1,7 млн грн, тоді як минулого року — всього пів мільйона. Тоді депутати не проголосували за звільнення Ройтбурда.

Звільнений з посади директора Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд збирається оскаржити рішення Одеської облради.

Читайте також: Звільнення Ройтбурда: в Одесі збирають підписи за позачергову сесію облради

А група депутатів облради ініціює проведення позачергової сесії, щоб повторно розглянути питання про доцільність розірвання контракту з директором Одеського художнього музею Ройтбурдом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-