На Хмельниччині завершили формування ювілейної 50-ї громади

На Хмельниччині завершили формування ювілейної 50-ї громади

Децентралізація
Укрінформ
На території Хмельницької області уже сформовано 50 об'єднаних громад.

Про це повідомляється на сайті Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою”.

"На Хмельниччині завершила своє формування ювілейна 50 об'єднана територіальна громада", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Сахновецька сільська об'єднана територіальна громада стала 50-тою у переліку створених. Вона об'єднала три сільських ради на півдні Ізяславського району, а саме: Сахновецьку, Тернавську та Великопузирківську. Над формуванням цієї громади досить тривалий час працювали радник з децентралізації Вікторія Любенчук та Сергій Яцковський -директор  Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою”.

Читайте також: Проєкт перспективного плану ОТГ Закарпаття розглянуть депутати облради

"Одразу своє бажання об'єднатися у громаду виявили Сахновецька, Тернавська та Великопузирківська сільські ради. Але паралельно велися зустрічі, громадські обговорення та перемовини з сусідніми радами. З ряду причин, чи то страх перед чимось новим, чи якісь особисті інтереси завадили сусіднім радам підтримати ініціативу формування окремої ОТГ. Тож розуміючи обмеженість часових рамок, Сахновецька сільська ОТГ завершила своє створення і 3 вересня 2019 року подала документи на Хмельницьку ОДА з проханням звернутись до Центрвиборчкому для призначення виборів голови та депутатів новоствореної громади", - зазначила Любенчук.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 Фото: Хмельницький ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-