Опікунку, яка посадила 8-річного хлопчика на ланцюг, взяли під варту

Опікунку, яка посадила 8-річного хлопчика на ланцюг, взяли під варту

Укрінформ
Дніпровський апеляційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 40 днів жінці, яку підозрюють у катуванні дитини, замінивши домашній арешт.

Про це йдеться у повідомленні Дніпровського апеляційного суду.

«Вислухавши доводи сторін по справі колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Дніпровського апеляційного суду частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора та обрала до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 40 днів, до 14 жовтня 2019 року. Своє рішення судді мотивували наявністю відповідних ризиків та тяжкістю інкримінованого злочину», - йдеться у повідомленні.

Підозрювану взяли під варту у залі суду.

Громадянку підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.127, ч.2 ст.146 та ст.166 Кримінального кодексу України — катування, незаконне позбавлення волі, злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування.

Як відомо, 21 серпня співробітники ювенальної превенції спільно зі службою у справах дітей прибули для перевірки анонімного повідомлення про насильство над дітьми. Під час відвідування родини вони виявили 8-річного хлопчика із зав’язаними очима, прикутого ланцюгом до дивана та обмотаного скотчем. Хлопчика звільнили та направили для проходження судово-медичної експертизи. Інших дітей вилучено з родини та передано до центру соціально-психологічної реабілітації.

Ухвалою слідчого судді Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська (суд першої інстанції) до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 2 місяці. Представники прокуратури не погодились з таким рішенням та подали апеляційну скаргу, у якій просили скасувати ухвалу суду першої інстанції та постановити нову, якою обрати до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Дитина на ланцюгу: хлопчик майже не розмовляє та відстає у розвитку

Жінка мала на вихованні чотирьох малолітніх дітей віком 4, 6, 8 та 13 років. Для трьох наймолодших дітей вона є опікуном. Родині у свій час обіцяли поліпшити житлові умови, але натомість їм довелося перебратися до гуртожитку.

У дніпровській школі №89, де 56-річна Анна Житник працює завучем, більшість вчителів співчувають колезі, кажуть, що педагог вона хороший, не могла знущатися з дитиною.

Жінка стверджує, що не приковувала і ніколи не била прийомного сина. Мовляв, це якась дурна витівка дітей, а її в цей час не було вдома. Ланцюг у будинку дійсно є, але він для собаки. Його подарували старшій дівчинці. Собака, мовляв, виріс, а ланцюжок залишився.

Читайте також: Дитина на ланцюгу: опікунку посадили під домашній арешт

Однак, за оцінками психологів центру соціально-психологічної реабілітації, куди потрапили вилучені з родини діти, крім саден та синців, 8-річний хлопчик майже не розмовляє та не має необхідних для свого віку знань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-