Прихильники Московського патріархату судяться через перехід парафій до ПЦУ

Прихильники Московського патріархату судяться через перехід парафій до ПЦУ

Укрінформ
У селі Бахтин Мурованокуриловецького району Вінничини прихильники Московського патріархату намагаються через суд скасувати рішення громади про перехід під юрисдикцію Православної церкви України.

Про це повідомляє місцева газета "33-й канал".

"У Бахтині прихильники московського патріархату позиваються до вірян УПЦ. Таким чином вони намагаються визнати недійсним протокол загальних зборів, на котрих мешканці села майже одностайно вирішили приєднатися до Православної церкви України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається на сайті видання, громада приєдналася до ПЦУ ще 10 лютого цього року. З того часу біля церкви у Бахтині постійно точилися сутички, влаштовувалися провокації та бійки, вірян не допускали до храму, хоча за Православну церкву України проголосувала 181 людина, а прихильників МП у Бахтині всього 24. Після однієї з таких провокацій, яка сталася навесні, було вирішено провести опис майна в храмі та опечатати його.

Читайте також: До ПЦУ з Московського патріархату перейшла ще одна парафія

"Та коли кілька днів тому віряни навідалися до храму, то виявили, що з місця зникли кадила, чаші та інше церковне начиння. Обурення селян стало ще більшим, коли вони дізналися про позов", - зазначається у повідомленні.

За інформацією на сайті Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області, розгляд справи про "визнання недійсними рішень загальних зборів релігійної громади с.Бахтин" призначено на завтра, 4 вересня, о 9.00. Крім того, розглядатимуться аналогічні заяви щодо громад у селах Вербовець і Котюжани.

Фото: 33kanal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-