Кернес через суд хоче обмежити KharkivPride

Кернес через суд хоче обмежити KharkivPride

Укрінформ
Харківський міський голова Геннадій Кернес має намір звернутися до суду з приводу обмеження в Харкові першого маршу рівності KharkivPride.

Про це Кернес написав у Facebook.

"Жоден марш рівності в Харкові не проходив спокійно. Газові балончики, зіткнення учасників маршу з його противниками, противників з поліцією, травмовані - обов'язкові атрибути цього заходу", - зазначив Кернес.

За його словами, в соцмережах організатори ХарківПрайду, призначеного на 15-е вересня, активно рекламують це дійство. З іншого боку, підкреслив Кернес, на сайті міськради зареєстрована петиція про його заборону, яка за кілька днів набрала 5837 (замість необхідних 5000) голосів противників заходу.

"Знаю, що проведенням ХарківПрайду стурбовані й силовики: у прифронтовому місті можуть бути провокації під час параду", - заявив Кернес.

Він пояснив, що Харківська міськрада не має права забороняти подібні заходи, але як міський голова він відповідає за спокій у Харкові. Тому прийнято рішення звернутися до суду з проханням обмежити проведення ХарківПрайду, додав Кернес.

Читайте також: Кернес не з'явився до суду в Полтаві — засідання знову перенесли

Тим часом ініціатори заходу, як вони заявили в анонсах у мережі, планують акцію як мирну ходу на захист рівних прав і можливостей людей незалежно від їх сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Головне гасло акції: "Харків для всіх. Безпека для всіх".

При цьому більшість харків'ян вважають такого роду захід неприпустимим актом пропаганди одностатевих стосунків: "Ми не хочемо обмежувати права таких людей. Але виставляти своє особисте життя на загальний огляд - це занадто! .. Просимо вжити заходів!".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-