У Мукачеві місце проживання новонароджених можна зареєструвати у пологовому

У Мукачеві місце проживання новонароджених можна зареєструвати у пологовому

Укрінформ
Центр надання адміністративних послуг у місті Мукачеві приймає заяви для реєстрації місця проживання новонароджених дітей безпосередньо в пологового будинку. Новою послугою скористалися батьки вже 27 новонароджених.

Про це повідомляє Мукачівська міськрада.

“Мукачівці отримали новий вид послуг – є можливість реєстрації місця проживання новонароджених дітей безпосередньо в пологовому відділенні міської лікарні. Центр надання адміністративних послуг розпочав прийом заяв для реєстрації місця проживання новонароджених дітей безпосередньо в приміщенні пологового будинку з 7 серпня”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Біометричний паспорт дитині можна оформити від її народження - МВС

Відповідно до чинного законодавства України, зокрема Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження (ст. 6 ЗУ « Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні»).

Для реєстрації місця проживання новонародженої дитини батьки мають подати заяву, свідоцтво про народження дитини, яке теж видають безпосередньо в пологовому відділенні, паспорти батьків та квитанцію про сплату адміністративного збору.

Фото: Мукачівська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-