Родинам загиблих у готелі

Родинам загиблих у готелі "Токіо Стар" виділили по сто тисяч

Укрінформ
Родинам загиблих під час пожежі в одеському готелі "Токіо Стар", що сталася в ніч на 17 серпня, буде надано матеріальну допомогу обсягом по 100 тисяч гривень.

Про це заявив журналістам директор департаменту економічної політики і стратегічного планування Одеської облдержадміністрації Дмитро Радулов після засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Обласна державна адміністрація надасть матеріальну допомогу в обсязі 100 тисяч гривень кожній із родин жертв пожежі в готелі «Токіо Стар». Крім того, компенсацію в розмірі 50 тисяч гривень буде надано тим пожильцям готелю, яких було госпіталізовано до реанімаційного відділення і опікового центру міськлікарні №10", - зазначив Радулов.

За його словами, таку допомогу може бути надано ще до кінця поточного тижня, відповідно до заяв членів родин загиблих та пацієнтів опікового центру. Родичам також належить подати певні дані, що засвідчують ступінь спорідненості з жертвами пожежі.

У свою чергу, представник жертв трагедії - юрист Артем Булгару заявив на пресконференції, що співвласник згорілого готелю Вадим Чорний відмовився надати будь-які компенсації родичам жертв пожежі та самим пожильцям, постраждалим від вогню.

Один з адвокатів бізнесмена Чорного уточнив під час засідання Апеляційного суду Одеської області, який санкціонував арешт підсудного на період слідства, що Чорний не вважає себе винуватцем пожежі на другому поверсі готелю "Токіо Стар".

Бізнесмен Чорний не є бенефіціарним власником чи директором готелю, а приміщення другого поверху належать його діловому компаньйону Сергію Дурачу, додав адвокат Денис Пономаренко.

Як повідомлялося, колегія суддів Апеляційного суду Одеської області під головуванням Олександра Толкаченка визнала переконливими аргументи сторони обвинувачення, яка наполягає, що співвласник готелю Чорний обґрунтовано підозрюється в порушенні правил пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей.

Читайте також: Апеляційний суд залишив власника готелю "Токіо Стар" під вартою

Таке рішення озвучив 28 серпня суддя Толкаченко. Колегія суддів Апеляційного суду постановила скасувати ухвалу суду першої інстанції щодо підозрюваного Чорного та обрати стосовно підсудного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Повністю ухвалу суду буде оприлюднено 2 вересня, уточнив суддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-