Дитина на ланцюгу: хлопчик майже не розмовляє та відстає у розвитку

Дитина на ланцюгу: хлопчик майже не розмовляє та відстає у розвитку

Фото, відео
Укрінформ
Поліцейські ювенальної превенції Дніпровського відділу поліції відвідали дітей, вилучених із прийомної сім’ї, де жінка-опікун посадила 8-річного хлопчика на ланцюг.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Дніпропетровської області.

«Діти піддавалися фізичному та психологічному насильству. Найбільше від дій жінки-опікуна постраждав 8-річний хлопчик, якого ювенальні поліцейські виявили 22 серпня прикутим ланцюгом до дивана. Крім саден та синців, дитина має і проблеми з розвитком – хлопчик майже не розмовляє та не має необхідних для свого віку знань», - зазначила психолог центру соціально-психологічної реабілітації, де зараз перебувають усі четверо вилучених дітей віком 4, 6, 8 та 13 років.

Зазначається, що завдяки роботі з педагогами та психологами з кожним днем діти все частіше посміхаються та перебувають у гарному настрої, відчувають, що вони у безпеці. Поліцейські привезли малечі корисні та смачні подарунки.

Як повідомляв Укрінформ, 21 серпня співробітники ювенальної превенції спільно зі службою у справах дітей прибули для перевірки анонімного повідомлення про насильство над дітьми.

Під час відвідування родини вони виявили 8-річного хлопчика із зав’язаними очима, прикутого ланцюгом до дивана та обмотаного скотчем. Хлопчика звільнили та направили для проходження судово-медичної експертизи. З ним працюють психологи. Жінка мала на вихованні чотирьох малолітніх дітей – віком 4, 6, 8 та 13 років. Для трьох наймолодших дітей вона є опікуном. Їй повідомлено про підозру у скоєнні вказаних злочинів та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час доби.

Прокуратура Дніпропетровської області не погодилася з таким рішенням суду щодо обрання запобіжного заходу та подала апеляційну скаргу, вимагаючи для громадянки запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: У Дніпрі опікунка тримала 8-річного хлопчика на ланцюгу

Відомо також, що ця жінка обіймала посаду директора одного з навчальних закладів обласного центру. За поданням прокуратури вирішується питання про її звільнення із займаної посади.

Фото: dp.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-