Шахтарям Донеччини почали виплачувати зарплатні борги

Шахтарям Донеччини почали виплачувати зарплатні борги

Укрінформ
Шахтарям Донеччини почали виплату боргів із заробітної плати після надходження на державні вугледобувні підприємства області 227,2 млн грн.

Про це повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні шахтарі почали отримувати гроші на свої картки — на державні вугледобувні підприємства області надійшли 227,2 млн гривень", - написав очільник області.

Він пояснив, що це кошти, отримані з бюджету і від реалізації вугільної продукції: 73,2 млн грн – з резервного фонду державного бюджету; 106 млн грн – від реалізації; 48 млн грн – за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі».

За словами Кириленка, ці 227,2 млн грн дозволять скоротити заборгованість на державних вугледобувних підприємствах на 61%, а на ДП «Шахта імені Сургая» та «Шахтоуправління "Південнодонбаське №1" заборгованості перед гірниками немає.

Однак, констатував він, попри початок виплат ситуація у вугільній галузі залишається досить складною. На сьогодні загальна заборгованість на державних шахтах становить 143,8 млн грн, найгостріша ситуація — на ДП "Селидіввугілля" - там працівникам заборгували 102,3 млн грн, підкреслив голова ОДА.

Читайте також: Зарплатні борги на Миколаївщині цьогоріч скоротилася на дві третини

"Латати діри" у шахтному господарстві державі стає все важче. Щоб змінити ситуацію, потрібні системні заходи. Донецька обласна державна адміністрація, на жаль, позбавлена механізмів впливу на стан речей в галузі, але ми напрацювали свої пропозиції, які, сподіваємося, втілить новий склад уряду та Міненерговугілля", - заявив Кириленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-