У Львові відкрили першу частину Меморіалу пам'яті Героїв Небесної сотні

У Львові відкрили першу частину Меморіалу пам'яті Героїв Небесної сотні

Фото
Укрінформ
У Львові до Дня Державного Прапора відкрили унікальний для України Меморіал пам’яті Героїв Небесної сотні.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

“У День Державного Прапора у Львові відкрили першу частину унікального для України Меморіалу пам’яті Героїв Небесної сотні. Сьогодні тут вперше замайорів синьо-жовтий стяг. На урочисту подію до міста приїхали близько 40 родин Героїв Небесної сотні з усієї України, учасники Революції Гідності, волонтери Майдану, військові, учасники АТО/ООС, духовенство”, - йдеться у повідомленні.

Захід розпочався із хвилини мовчання. Відтак, відбулась спільна молитва. Завершило урочистості виконанням пісні про Небесну сотню від Павла Табакова та вихованців його творчої школи. Біля портретів Героїв запалили лампадки.

"Ми чули про ангельську подобу потойбічного життя, і сьогодні ми молимося за сучасних ангелів. Любити Україну — це любити людей, які ходять по їхній землі. Ми щороку робимо собі іспит сумління. Герої Небесної сотні залишили сиріт. У Львові повстає Дім милосердя св. Миколая, і вдруге футбольна команда дітей-сиріт виграла Чемпіонат світу. Герої Небесної сотні з цього пагорба споглядають на нас”, - зазначив владика Володимир (Груца).

За словами голови ГО "Родина Героїв Небесної сотні" Володимира Боднарчука, Герої Небесної сотні, Герої російсько-української війни “віддали життя за те, щоб ми продовжували жити, щоб ми змогли реалізувати те, що не встигли вони. Пам`ять повинна бути активною”.

Читайте також: У Краматорську до Дня Державного Прапора 240 військових утворили тризуб

Другою частиною Меморіалу стане міст через вулицю Кривоноса в бік парку Губернаторські вали. Цей проєкт реалізовуватиметься за інвестиційні кошти. Буде оголошено інвестиційний конкурс на будівництво канатної дороги, в рамках якого і відбуватиметься будівництво пішохідного моста пам’яті Героїв Небесної сотні. Цей проєкт наразі розглядають експерти.

Фото: city-adm.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-