Рада адвокатів Кіровоградщини звернулась до прокурора і глави поліції через вбивство Іванова

Рада адвокатів Кіровоградщини звернулась до прокурора і глави поліції через вбивство Іванова

Укрінформ
Рада адвокатів Кіровоградської області направила звернення до прокурора Кіровоградської області та начальника ГУНП в області з проханням взяти під особистий контроль процесуальне керівництво та хід досудового розслідування вбивства адвоката Олександра Іванова.

Про це повідомляє сайт Національної Асоціації адвокатів України.

“Вимогою ради адвокатів також є задіяння максимального складу поліції та їхніх засобів задля встановлення місця знаходження злочинців і притягнення до відповідальності усіх причетних”, - йдеться в повідомленні.

В ньому також наголошується, що 22 серпня збереться на екстрене засідання Комітет захисту прав адвокатів при Національній Асоціації адвокатів України, яке буде присвячене заходам належного реагування на жахливе вбивство захисника.

“Рада адвокатів України тримає цю ситуацію в фокусі уваги і після узагальнення інформації про цей злочин добиватиметься належної кваліфікації цього злочину (злочин щодо захисника) та реакції з боку правоохоронців”, - підкреслюється в заяві.

Читайте також: Поліція розповіла подробиці стрілянини у Кропивницькому

Як повідомляв Укрінформ, сайт Національної Асоціації адвокатів України оприлюднив інформацію про те, що у Кропивницькому біля СІЗО орієнтовно об 11:45 невідомі з автомобіля з автоматичної зброї розстріляли адвоката Олександра Іванова. Він загинув на місці.

За даними поліції, поранений ще один місцевий житель, якого госпіталізували.

Наразі працює слідчо-оперативна група. До розкриття злочину також залучено низку оперативних служб, експертів та кінологів. В дію введено оперативний план «Сирена».

Попередня кваліфікація події – ч. 2 ст. 115 КК України «Умисне вбивство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічного ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-