Більшість евакуйованих з “Токіо Стар” туристів покинули Одесу

Більшість евакуйованих з “Токіо Стар” туристів покинули Одесу

Укрінформ
Усього четверо із близько двохсот пожильців, що в ніч на 17 серпня поспіхом покинули палаючий готель "Токіо Стар", досі залишаються в будівлі одеського ліцею "Олімпієць". Інші туристи, в тому числі закордонні, вже відбули з міста.

Про це в середу повідомила кореспонденту Укрінформу речниця Одеської міськради Наталія Мальцева.

"Станом на 20 серпня в будівлі ліцею "Олімпієць", де в суботу було розміщено 61 пожильця з готелю "Токіо Стар", залишалось дев'ятеро осіб. Майже половина евакуйованих туристів виявились громадянами-іноземцями. Сьогодні в "Олімпійці" перебувають всього четверо осіб. Це передусім ті, в кого був запланований від'їзд з 8 по 16 вересня", - зазначила Мальцева.

Міська влада також надала допомогу тим, хто вибіг з готелю без документів і потребував правової допомоги для їх поновлення.

Крім того, багато пожильців переїхали після пожежі в "Токіо Стар" до інших готелів міста, додала речниця мерії. Розмістились вони, зокрема, у "Дизайн-отелі Скопелі", "Континенталі", "Лондонському" та "Айвазовському". І станом на 21 серпня більшість з них теж відбули з Одеси.

Як повідомляв Укрінформ, під час пожежі в готелі "Токіо Стар" в ніч на 17 серпня загинули 9 пожильців готелю, ще десятьох госпіталізували з опіками і симптомами отруєння чадним газом. Особи більшості загиблих на пожежі опізнано. Найближчим часом правоохоронці обіцяють встановити імена всіх жертв трагедії.

Читайте також: Трагедія в Одесі: Поліція ідентифікувала 8 з 9 жертв пожежі в "Токіо Стар"

Київський райсуд Одеси санкціонував арешт на 60 діб власника готелю "Токіо Стар" Вадима Чорного, якому прокуратура інкримінує скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 270 (порушення правил пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-