Справу про стрілянину прикордонників при затриманні авто на Буковині передали ДБР

Справу про стрілянину прикордонників при затриманні авто на Буковині передали ДБР

Укрінформ
Справу щодо використання прикордонниками зброї при затриманні в Путильському районі Чернівецької області автомобіля, який рухався в бік кордону і не зупинився на вимогу, передано до ДБР.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

"Справу передано до Державного бюро розслідувань", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в поліції, сьогодні, 18 серпня о 03:35 годині на спецлінію “102” надійшло повідомлення від чергового лікаря Путильської центральної лікарні про те, що до приймального відділення доставлено 24-річного жителя села Киселиці Путильського району з діагнозом - вогнепальне поранення.

На місце події був скерований наряд ГРПП та слідчо-оперативна група Путильського відділення поліції.

Як повідомляється, слідчо-оперативної група встановила, що троє чоловіків рухалися на автомобілі Nissan Patrol в напрямку села Шепіт. Прикордонники виконуючи обов’язки з охорони державного кордону по напрямку “618 Прикордонного знаку”, зупиняли транспортний засіб з метою перевірки на протиправну діяльність.

Читайте також: У ДПСУ кажуть, що ізраїльський "інтернет-наркокороль" зник ще до паспортного контролю

"На вимогу прикордонників автомобіль не зупинився, а продовжив рухатися далі. Під час, цього було застосовано зброю для зупинки вказаного транспортного засобу. В результаті, одного з чоловіків, який сидів на задньому сидінні автомобіля було поранено", - зазначили в поліції.

Також в Держприкордонслужбі повідомили, що для об’єктивного та неупередженого з’ясування всіх обставин, зокрема і правомірності застосування зброї призначено службове розслідування. Керівник відомства особисто відбув на ділянку Чернівецького прикордонного загону.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на Держприкордонслужбу, прикордонники в Путильському районі на Буковини із застосуванням зброї зупинили позашляховик, що проривався в бік кордону. За словами прикордонників, "засліпивши охоронців кордону фарами водій скерував автомобіль на прикордонний наряд, створивши явну загрозу життю та здоров’ю правоохоронців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-