Бурштинові схеми: Житомирська прокуратура відкрила справу проти правоохоронців

Бурштинові схеми: Житомирська прокуратура відкрила справу проти правоохоронців

Укрінформ
Прокуратура Житомирщини розпочала кримінальне провадження щодо можливого покривання правоохоронцями незаконного видобутку бурштину у трьох районах області.

«З урахуванням інформації, оприлюдненої на нараді, а також розміщеної на офіційному веб-сайті Офісу Президента України та у засобах масової інформації, прокуратурою Житомирської області, відповідно до вимог ст. 214 КПК України, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище)», - йдеться у повідомленні.

Матеріали кримінального провадження для проведення досудового розслідування передані за підслідністю до територіального управління ДБР у Хмельницькому.

Зазначається, що це стало реакцією прокуратури на озвучену Володимиром Зеленським інформацію щодо причетності службових осіб державних та правоохоронних органів області до покривання схем незаконного видобутку бурштину на території Олевського, Овруцького та Коростенського районів, а також можливого одержання ними від кримінальних авторитетів неправомірної вигоди за безперешкодне здійснення незаконної діяльності.

Читайте також: Зеленський на Житомирщині. Розгром бурштинових схем і кадрові чистки

Як повідомлялося, під час наради в Олевську Зеленський доручив звільнити начальників управлінь СБУ у Волинській, Житомирській та Рівненській областях, а також керівників 9 районних відділень поліції в цих регіонах. Крім того, Президент рекомендував покинути посаду начальнику ГУНП Житомирщини В’ячеславу Печененку та керівнику обласного управління лісового та мисливського господарства Андрію Курінському. Останній вже написав заяву на звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-