До ПЦУ перейшла ще одна громада на Рівненщині

До ПЦУ перейшла ще одна громада на Рівненщині

Укрінформ
У Рівненській області громада села Заболоття Володимирецького району ухвалила рішення про перехід з УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії ПЦУ на своїй сторінці у Facebook.

“Свято-Іоанно-Богословська громада села Заболоття Володимирецького району на загальних зборах прийняла рішення про перехід до Православної церкви України”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення про перехід до ПЦУ члени громади ухвалили на загальних зборах. З 223 присутніх за таке рішення проголосували 216, утримались – 7.

“Статут громади в новій редакції зареєстровано рішенням голови Рівненської ОДА, також внесено відповідні зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб”, – підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня до ПЦУ приєдналася релігійна громада села Шевченкове Нікопольського району на Дніпропетровщині.

Читайте також: Митрополит ПЦУ заявляє про спроби МП "віджати" головний храм Вінниці

28 липня митрополит Київський і всієї України Епіфаній повідомляв, що протягом понад пів року, що минули з моменту створення Православної церкви України, до неї приєдналося більш ніж 500 парафій Української православної церкви Московського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-