Нова українська школа: Херсонщина використала лише 18% коштів на реформу

Нова українська школа: Херсонщина використала лише 18% коштів на реформу

Укрінформ
На Херсонщині ОТГ та райони використали лише 18% коштів, виділених з обласного бюджету на реалізацію реформи «Нова українська школа», тож підготовку до нового навчального року на місцях необхідно активізувати.

Про це йшлося на селекторній нараді, на якій обговорювалися шляхи вирішення актуальних питань розвитку регіону, повідомляє пресслужба ОДА.

«Кошти на покращення освітньої галузі є, і діти повинні відчувати піклування держави про них. Прошу очільників на місцях активізуватися й розпочати закупівлю меблів, мультимедійних дощок, дидактичних матеріалів, аби школярі й студенти могли комфортно засвоювати знання під час освітнього процесу», - сказав голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.

Читайте також: На Донеччині цьогоріч відкриють чотири центри безпеки громадян

Як зазначалося на нараді, у квітні в райони й ОТГ області були передані кошти на реалізацію освітньої реформи, але на сьогодні вони використані в обсязі 18%. Деякі райони досі не розпочали використання виділених з обласного бюджету коштів.

Крім того, 8 лютого з обласного бюджету на місця було передано кошти на облаштування ресурсних кімнат. Нині з наявних в області сорока кімнат повністю облаштовано тільки п`ять.

У цьому зв'язку директор департаменту освіти, науки та молоді ОДА Євген Криницький наголосив, що переважна більшість районів не використовують виділені кошти за призначенням.

 Фото: kherson.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-