На Львівщині вшанували пам`ять загиблих у

На Львівщині вшанували пам`ять загиблих у "Бродівському котлі"

Фото
Укрінформ
Жителі села Червоне Золочівського району на території військового кладовища поклали квіти до символічних таблиць біля каплиці у пам`ять загиблих під час Другої світової війни у "Бродівському котлі".

“На цьому місці полягли люди, які мали честь захищати нашу державу. Ми сьогодні маємо велику відповідальність продовжувати цю національно-визвольну боротьбу. І вона триває не лише за територію, але й за українську мову та віру. Ми сьогодні маємо сильну українську армію, яка готова боронити нашу державу, також маємо національну пам'ять та свідомість, які допоможуть нам захищати наші цінності. Пригадую слова полковника Коновальця: “У великій світовій драмі наших днів ми маємо до вибору: або бути творцями, або жертвами історії”. Переконаний, що ми станемо творцями нашої української історії”, – зазначив під час віче заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів.

Після віче відбулося урочисте перепоховання віднайдених останків 29 воїнів Першої української дивізії "Галичина".

Читайте також: "Чортківська офензива": на Тернопільщині стартував історико-військовий фестиваль

Скорботні заходи також відбудуться у селі Підгірці Бродівського району та на горі Жбир, де розташований меморіал воїнам Першої української дивізії "Галичина" Української національної армії, що неподалік с. Ясенів Бродівського району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-