У Бахмутському СІЗО - спалах кору, оголосили карантин

У Бахмутському СІЗО - спалах кору, оголосили карантин

Укрінформ
У Бахмуті на Донеччині бригада медиків виїхала для вакцинації ув'язнених у СІЗО, де виявили кількох хворих на кір.

Про це 10 липня повідомив у Facebook представник уповноваженого з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

"Після мого візиту, вже вранці я зв'язався з в.о. директора департаменту охорони здоров'я Донецької ОДА, він мені повідомив, що знає про мій візит і цю проблему, а також поінформував мене, що до СІЗО виїхала бригада медиків для вакцинації", - написав він.

За словами Лисянського, в ніч з 9 на 10 липня до служби уповноваженого з прав людини почали надходити численні звернення родичів ув'язнених СІЗО № 6 у м. Бахмут. Люди повідомляли про ненадання медичної допомоги підслідним, у яких діагностували кір.

Читайте також: Кір в Україні: на Прикарпатті з початку року до лікарні потрапили більше тисячі осіб

Також, за повідомленням родичів, одного з хворих (із симптомами кору) не перевели у медблок, а залишили в камері зі здоровими підслідними.

Лисянський зазначив, що вакцинація від кору в СІЗО не проводилася, "карантин оголошено в 9 камерах, за останні три дні симптоми кору виявили у чотирьох підслідних, джерело вірусу не виявлене". До слідчого ізолятора направили бригаду медиків із вакциною.

Фото: ФБ Павла Лисянського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-