П'ятий день протестів

П'ятий день протестів "Гірської": половину шахтарів підняли на поверхню

Укрінформ
Половину з 20 учасників підземного протесту на шахті "Гірська" за наполяганням медиків піднято на поверхню.

Про це повідомив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський в Facebook.

"За рекомендаціями медиків воєнізованого гірничорятувального загону, з високим артеріальним тиском на поверхню було піднято голову профспілки НПГУ Віктора Видиша. Разом з ним на поверхню піднялися ще 9 гірників, яким медики також рекомендували вийти з шахти", - написав він.

Лисянський нагадав, що підземний протест шахтарів триває вже п'ятий день. На сьогодні в шахті знаходяться 10 гірників.

"Напруженість у трудовому колективі дуже висока", - відзначив представник омбудсмена.

У той же час, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив, що підняті з шахти протестувальники за вихідні відновлять своє здоров'я і знову повернуться до своїх товаришів.

Читайте також: Шахтарі під ДП "Львіввугілля" вимагають погасити зарплатні борги

Він також відзначив, що в понеділок на підприємстві відбудуться збори, на яких працівники обговорюватимуть подальші дії.

Як повідомляв Укрінформ, на шахті "Гірська" група гірників 1 липня відмовилася підніматися на поверхню на знак протесту проти відключення шахти від електроенергії, що спричинить затоплення гірничих виробок і насосних станцій. Люди знаходяться на горизонті 700 м. За словами профспілкового лідера Віктора Видиша, гірники вимагають надати їм гарантії того, що електроенергію на підприємстві не відключать.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-