У Чернівецькій області червень - найспекотніший за всю історію метеоспостережень

У Чернівецькій області червень - найспекотніший за всю історію метеоспостережень

Укрінформ
У Чернівецькій області цьогорічна середньомісячна температура у червні побила рекорд за всю історію метеоспостережень. Вона склала 21,8ºС, що на 4,4º більше за кліматичну норму.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомила керівниця Чернівецького обласного центру з гідрометеорології Тетяна Негадайлова.

"Середньомісячна температура червня сягнула 21,8º тепла, що на 4,4º вище за норму. Це найвища температура за весь період метеоспостережень, вона на 0,4º вища за попередній рекорд", - розповіла головний метеоролог області.

Окрім того, першого липня фахівці центру з метеорології також зафіксували температурний рекорд цього дня. Там прогнозують, що у липні також буде побито попередній рекорд місяця.

"Вчора, першого липня максимальна температура сягнула 35,6º, що на 2º вище раніше зафіксованої температури цього дня, - каже Тетяна Негадайлова. - Середня температура в липні в області становить 18,7º. Цьогоріч очікуємо підвищення до 21º. Тобто місяць буде близький до рекордних температур червня," - додала метеоролог.

Читайте також: Цьогорічний червень у Києві - найспекотніший від 1881 року

Як повідомляв Укрінформ, червень 2019 року в столиці став найтеплішим з 1881 року. У цьому місяці в Києві було зафіксовано 11 температурних рекордів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-