На ремонті енергоблоків АЕС намагалися вкрасти більш як 2 мільйони

На ремонті енергоблоків АЕС намагалися вкрасти більш як 2 мільйони

Укрінформ
Правоохоронці Миколаївщини запобігли техногенній катастрофі під час проведення ремонтних робіт із заміни кабельної продукції на 3-му енергоблоці Южноукраїнської АЕС.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Миколаївської області.

"Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох службових осіб приватного підприємства "ВКФ "Калімера", які обвинувачуються у закінченому замаху на привласнення бюджетних коштів у сумі понад 2,4 млн грн. Упродовж 2018 року вказані особи за попередньою змовою, намагалися привласнити зазначені кошти під час проведення ремонтних робіт із заміни кабельної продукції 3-го енергоблоку ВП "ЮУ АЕС" ДП "НАЕК "Енергоатом", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зловмисники внесли неправдиві дані в офіційні документи та викрали акти та сертифікати на вказану продукцію. У результаті чого, на систему безпеки 3-го енергоблоку було поставлено продукцію, яка не підлягає встановленню на атомних електростанціях, що могло призвести до техногенної катастрофи.

Їх дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 15, ч.5 ст.191, ч.1 ст.366, ч.3 ст.27 та ч.1 ст.357 Кримінального кодексу України - закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб, організація викрадення офіційних документів, вчинене з корисливих мотивів, службове підроблення.

За вчинений злочин зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Справу заступника директора Київзеленбуду про розтрату передали до суду

Обвинувальний акт скеровано до Южноукраїнського міського суду для розгляду по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-