Гірникам “Львіввугілля” повністю виплатили заборгованість за квітень

Гірникам “Львіввугілля” повністю виплатили заборгованість за квітень

Укрінформ
З львівськими шахтарями повністю розрахувались по зарплаті за квітень цього року.

Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації.

“Завдяки спільним зусиллям Львівської ОДА, Уряду та ДТЕКу досягнуто домовленості про відвантаження вугілля на Добротвірську ТЕС. Відтак підписали угоду з ДТЕКом про відвантаження вугілля впродовж місяця. 19 червня надійшло перше відвантаження та ДТЕК здійснив авансовий платіж у сумі 95 млн гривень на рахунок ДП “Львіввугілля”, - зазначено у повідомленні.

Ці кошти повністю скерували на виплату заробітної плати шахтарям за квітень.

Раніше повідомлялося, що шахтарі ДП “Львіввугілля” відмовлялися спускатися у забої до повного погашення заборгованості по зарплаті, яка склала 400 мільйонів гривень. Однак напередодні шахти частково відновили роботу.

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець зазначив на своїй сторінці у Facebook, що, як і обіцяли шахтарі, щойно кошти потрапили на рахунок ДП «Львіввугілля», вони приступили до роботи.

Читайте також: Страйк гірників на Львівщині: шахта частково поновила роботу

Також учора, 18 червня, представники НПГУ відвідали центральну збагачувальну фабрику та переконались, що домовленості виконуються, вугілля з копалень ДП «Львіввугілля» відвантажується. Наразі, за повідомленням голови РО НПГУ Віталія Оніжука, вирішується питання яким чином заплатити шахтарям за дні страйку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-