Напад на журналіста Макарюка: прокуратура оскаржить запобіжний захід підозрюваному

Напад на журналіста Макарюка: прокуратура оскаржить запобіжний захід підозрюваному

Укрінформ
Прокуратура домагатиметься зміни запобіжного заходу 26-річному харків'янину, підозрюваному в причетності до нападу на оператора Вадима Макарюка, з домашнього арешту на тримання під вартою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"Київський районний суд м. Харкова обрав 26-річному підозрюваному в причетності до нападу на відеооператора одного з місцевих телеканалів запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю. Проте Харківська місцева прокуратура №2 клопотала про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі прокурор готує апеляційну скаргу", - йдеться у повідомленні.

Як нагадали в прокуратурі, харківський журналіст постраждав під час зйомки конфлікту на території ТЦ «Барабашово» ввечері 7 червня. Його побили та пошкодили відеокамеру. Наразі 36-річний оператор перебуває у лікарні в тяжкому стані.

На даний момент встановлений один з підозрюваних, який перешкоджав журналістській діяльності. За даними слідства, зловмисник погрожував оператору фізичним насильством, а після того як журналіст був змушений залишити місце події, разом із співучасниками почав переслідувати його, дістав предмет, схожий на пістолет, та вистрелив у бік співробітника ЗМІ.

Читайте також: Побиття оператора на "Барабашово": підозрюваного відправили під домашній арешт

Підозрюваному інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст. 171, ч. 1 ст. 345-1, ч. 4 ст. 296 КК України (перешкоджання професійній діяльності журналіста за попередньою змовою групою осіб; погроза вбивством, насильством чи пошкодженням майна щодо журналіста у зв’язку з виконанням ним законної професійної діяльності; хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень).

Досудове розслідування триває. Встановлюються всі обставини справи та інші особи, причетні до скоєння злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-