ТЦ

ТЦ "Барабашово" заявляє, що стрілянину на ринку влаштував боєць Нацкорпусу

Відео
Укрінформ
Адміністрація харківського ринку "Барабашово", де в п'ятницю, 7 червня, стався конфлікт із постраждалими між підприємцями та активістами, заявила, що представник Національного корпусу стріляв по людях, і опублікувала відповідне відео.
Ця інформація опублікована на сторінці торгового центру в Facebook.

"За даними адміністрації ТЦ, під час конфлікту бійці Національного корпусу, крім арматур, гострих предметів, використовували вогнепальну зброю. Як видно на відео, що опубліковане в соціальних мережах та ЗМІ, чоловік відкрив вогонь по людях", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У оператора «24 каналу», якого побили у Харкові, стався інсульт

Служба безпеки ТЦ «Барабашово» з'ясувала, що чоловік, який на відео стріляє по підприємцях, є активістом «Національного корпусу» і брав участь у низці партійних заходів. Зараз проводяться заходи щодо встановлення його особи. Крім того, служба безпеки вивчає всі матеріали, в тому числі відео, щоб ідентифікувати бійців Національного корпусу, які били журналіста Вадима Макарюка під час силового конфлікту з ветеранами АТО. «Наразі Вадиму надають медичну допомогу, він у важкому стані й не може брати участі у слідчих діях, не може дати свідчення, тому зараз шукають свідків, вивчають відео події», - зазначили в адміністрації ТЦ.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 7 червня на території ринку "Барабашово" стався конфлікт між активістами "Національного корпусу", підприємцями ринку та його охороною. Група невідомих у кількості 50 осіб зайшла на територію ринку для з'ясування спору майнового характеру з підприємцями. Потім переговори переросли в конфлікт. У ньому, зокрема, постраждав тележурналіст Вадим Макарюк - 36-річного оператора побили та відібрали відеокамеру. Каретою швидкої невідкладної допомоги його було доправлено до Харківської міської лікарні швидкої невідкладної допомоги імені Мещанінова. В результаті побиття журналіст переніс інсульт і перебуває у відділенні інтенсивної терапії.

Для врегулювання ситуації на місце події прибули посилені наряди батальйону особливого призначення і спецпідрозділу патрульної поліції з охорони громадського порядку ТОР.

Вранці 8 червня до медичних установ звернулися 8 осіб із травмами. У Московський відділ поліції із заявою про заподіяння тілесних ушкоджень звернувся один громадянин.

Нацполіція відкрила ряд кримінальних справ: за ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), за ч. 2 ст. 345-1 (загроза або насильство по відношенню до журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

3 червня депутат і бізнесмен Олександр Фельдман звернувся до Президента України зі скаргою на провокації з боку Нацкорпусу, який, за його словами, свого часу вимагав у нього 1 мільйон доларів США за "захист і спокій", а отримавши рішучу відмову, захотів вирішити питання силовими провокаціями, залякуваннями і рейдерством з використанням димових шашок і вибухових пакетів.

Лідер обласного осередку "Національного корпусу" Костянтин Немічев вважає звинувачення Фельдмана чорним піаром, спрямованим проти Нацкорпусу і пов'язаним зі стартом виборчої кампанії.

Торговий центр "Барабашово" - найбільший у Східній Європі, де працюють підприємці з 20 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-