У Білій Церкві організують десяток пунктів по доставці питної води

У Білій Церкві організують десяток пунктів по доставці питної води

Укрінформ
В місті Біла Церква буде організовано близько 10 пунктів по доставці питної води для населення.

Про це заявив міський голова Білоцерківської міської ради Геннадій Дикий у Facebook.

“В понеділок, 10 червня, з 16 години в місті буде організовано близько 10 пунктів по доставці безкоштовно питної води для населення. Всі лікарні, інтернати та інші заклади, які не можуть бути закритими, наразі забезпечені питною водою”, - підкреслив Геннадій Дикий.

Він також уточнив, що після ДТП в селі Збаржівка Погребищенського району і потрапляння хімічної речовини в річку Рось зразки питної води з Білої Церкви відправлено на експертизу.

“За рекомендацією Басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра вчора і сьогодні були відібрані проби води і доставлені в ДП "Інститут екогігієни і токсикології ім. Л.І.Медведя". Наразі чекаємо результатів аналізів. Тільки коли ми будемо на 100% впевнені в безпечності питної води, ми відновимо водопостачання”, - сказав міський голова.

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня близько 5 год. у с. Збаржівка Погребищенського району Вінницької області вантажний мікроавтобус Mercedes Bens Sprinter з’їхав у ставок, перекинувся та загорівся. Вогнем пошкоджено каністри з хімікатами, що призначені для захисту від комах та стимуляції росту сільгоспрослин, вміст каністр (близько 800 л) потрапив у ставок, а згодом у р. Рось.

Читайте також: Забруднення Росі: Умань і Білу Церкву перевели на "резервну" воду

О 23 год. 9 червня припинено роботу Білоцерківської насосно-фільтрувальної станції, яка забезпечує водою м. Біла Церква Київської області (209 тис. мешканців) та м. Умань Черкаської області (84 тис. мешканців).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-