У Краматорську підписали меморандум про співпрацю громад Донеччини та Луганщини

У Краматорську підписали меморандум про співпрацю громад Донеччини та Луганщини

Укрінформ
У Краматорську підписано меморандум про співпрацю щодо розвитку місцевої економіки семи міст та громад Донецької та Луганської областей.

Про це повідомили в ГО «Антикризовий медіа-центр».

«У Краматорську відбулося урочисте підписання документу про співпрацю щодо розвитку місцевої економіки з міськими головами семи міст та громад Донецької та Луганської областей. Партнерами Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» стали сім нових міст: Краматорськ, Бахмут, Добропілля, Покровськ, Старобільськ, а також Біловодська та Новопсковська ОТГ», - йдеться у повідомленні.

За словами менеджера з розвитку громад Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» Анатолія Соловйова, ці міста та громади увійшли до першої хвилі, з якими розпочато роботу в рамках проекту. Основним напрямом співпраці з Бахмутом, Добропіллям, Покровськом (Донецька область) та Старобільськом (Луганщина) стане розробка стратегій економічного розвитку для цих міст, і це згуртує інтереси мешканців та бізнесу навколо спільного бачення майбутнього.

Читайте також: У Гаазі закінчилися слухання за позовом України проти Росії

В інших містах, де стратегії вже створені – Маріуполі, Краматорську (Донеччина), Біловодській та Новопсковській ОТГ (Луганщина) – Проект USAID підтримає реалізацію проектів, які допоможуть покращити економічну ситуацію в рамках цих стратегій. Проектом передбачено фінансову підтримку як міст, так і об’єднаних територіальних громад, створених в рамках реформи децентралізації.

«Ми зацікавлені в тому, щоб якомога більше ОТГ брали участь у проекті задля позитивних змін у своїх громадах», – повідомив Соловйов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-