Послугами ЦНАПів торік скористалися понад 15 мільйонів українців

Послугами ЦНАПів торік скористалися понад 15 мільйонів українців

Децентралізація
Укрінформ
Протягом 2018 року понад 15 мільйонів українців звернулися до Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Про це повідомляється на порталі "Децентралізація".

"За кілька останніх років у країні відбувся справжній бум ЦНАПів. На кінець 2018 року їх загальна кількість в Україні сягнула 775. За минулий рік понад 15 мільйонів українців скористалися послугами ЦНАПів, а від їхньої діяльності до місцевих бюджетів надійшло 2,9 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що нефінансовою перемогою децентралізації стало покращення надання послуг.

Читайте також: У ВР пропонують підтримати законопроект, який зніме судові перепони в об’єднанні громад

"Ще кілька років тому, щоб отримати таку звичайну тепер послугу, як замовлення закордонного паспорта, доводилося кудись їхати, чекати в чергах і псувати собі нерви. Сьогодні сотні послуг для громадян та бізнесу надають на місцях. Це практично наближає владу до людей", - додають у повідомленні.

Одним серед лідерів у розбудові ЦНАПу є Івано-Франківськ. Саме це місто одним серед перших в Україні створило ЦНАП ще у 2010 році. Тепер завдяки децентралізації у ньому надають 240 послуг, якими користуються 50-60 тисяч громадян щорічно. За 2018 рік послуги ЦНАПу принесли місту понад 48 млн грн, що становить 34% від усіх неподаткових надходжень до бюджету. У 2019 році прогнозується підвищення надходжень від наданих послуг у 1,2 раза.

 Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-