В Одеській області планують створити 82 громади

В Одеській області планують створити 82 громади

Децентралізація
Укрінформ
Одеська облдержадміністрація передала на розгляд обласної ради проект перспективного плану формування спроможних громад, який покриває всю територію області.

Про це повідомляє прес-служба Одеського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

"Запрошуємо жителів Одещини долучитися до обговорення перспективного плану формування ОТГ. Згідно з цим документом, передбачається створення в області 82 громад. Радимо всім мешканцям Одещини активно спілкуватися з депутатами обласної ради задля прийняття цього документу", - йдеться у повідомленні.

Також в ОЦРМС нагадали, що нещодавно Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства надіслало облдержадміністрації проект перспективного плану, який передбачає створення в Одеській області 54 об'єднаних громад.

Станом на 29 травня в межах Одещини сформовано 31 об'єднану територіальну громаду.

Читайте також: Фахівці радять створити на Закарпатті 50-55 громад

Як повідомлялося, у травні заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В'ячеслав Негода запустив в Одеській області акцію «Я-громада» та розкритикував Одеську ОДА за неготовність перспективного плану формування громад.

Пізніше Мінрегіон розробив підходи до визначення критеріїв формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня, і зараз йде процес моделювання районів з урахуванням зон доступності, чисельності населення і розташування підрозділів центральних органів виконавчої влади. Зокрема передбачається, що в Одеській області буде чотири райони з центрами в Одесі, Ізмаїлі, Білгороді-Дністровському та Подільському.

 Фото: Depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-