У справі про напад на черкаського журналіста Комарова допитали 1200 осіб

У справі про напад на черкаського журналіста Комарова допитали 1200 осіб

Укрінформ
У справі про напад на громадського діяча і журналіста Вадима Комарова, який вже місяць перебуває в комі після жорстокого побиття, допитано понад 1200 осіб. Також неодноразово оглянуто місце події, отримано інформацію з десятків камер відеоспостереження.

Про це йшлося на засіданні в облдержадміністрації, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

"На сьогодні у межах провадження здійснили більше 7 оглядів місця події, долучили до справи вилучену інформацію або речі, що надалі можуть мати доказове значення, допитали більше 1200 осіб. Слідчі дії наразі проводять, опрацювали більше 100 камер відеоспостереження. Натепер їх аналізують. Із 17 камер ми одержали інформацію. Відповідно до цих результатів призначають відповідні експертизи", - поінформував заступник начальника Слідчого управління ГУНП в Черкаській області Олександр Запорожець.

На підставі цього висунули кілька версій, які нині відпрацьовують. Одна з них пов’язує побиття з професійною діяльністю Комарова, друга – з раптовим конфліктом. Третя, про корисливо-насильницький характер нападу, в ході розслідування була відкинута, оскільки речі й майно потерпілого залишались при ньому.

Читайте також: Напад на журналіста в Черкасах: Комаров у комі вже 25 днів

За словами Запорожця, експерти поки не встановили, яким предметом нанесли тяжкі ушкодження Комарову.

Як повідомляв Укрінформ, жорстоке побиття журналіста Вадима Комарова сталося 4 травня близько 9 ранку у центрі Черкас. На чоловіка посеред вулиці раптово напав невідомий, який завдав йому тілесних ушкоджень і зник з місця події. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження, але потім перекваліфікувала на "Замах на умисне вбивство".

У Національній спілці журналістів України зазначали, що, за інформацією колег Комарова, напад було вчинено через гострі критичні статті, які готував журналіст. Одна з найбільш гучних публікацій за останній час – про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії. Серед інших тем публікацій Комарова – розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція в Черкаській міськраді. Журналіста вже намагалися застрелити 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-