Садовий про квартири львівським чиновникам: Вони не такі багаті, щоб купувати житло

Садовий про квартири львівським чиновникам: Вони не такі багаті, щоб купувати житло

Укрінформ
Львівський міський голова Андрій Садовий заявляє, що інформація про виділення земель і квартир від мерії, якої нібито потребують протестувальники під міськрадою, є відкритою та доступною.
Про це він сказав журналістам, коментуючи вимоги учасників протестної акції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В питаннях звучать речі, на які є публічні відповіді. Є запитання стосовно квартир, скільки ми видали учасникам бойових дій. Є публічна інформація - 97 квартир. Є питання скільки видано коштів, яка матеріальна допомога учасникам бойових дій. Кожен учасник бойових дій отримує допомогу 100 тис. Вже більше 2300 людей отримали таку допомогу. Це є 230 мільйонів гривень з міського бюджету”, - зазначив Садовий.

Також, за його словами, є публічна інформація і стосовно виділених квартир посадовцям мерії. “Дійсно, три квартири отримали наші посадовці. Ірина Кулинич, яка 13 років працює в міській раді, приїхала з Франківська. Я вважаю це правильно. Олег Іщук, який 12 років працює, приїхав з Луцька. Сергій Бабак, який в 2006 році почав працювати, - це є правильно. Ще одну квартиру отримав Володимир Зуб, який приїхав з Чернігова в 2006 році. То якщо я запрошую фахівців з інших міст, за які кошти вони мають купувати собі житло? Вони не настільки багаті. Тому що зарплата, яку вони отримували, не давала їм такої можливості”, - заявив Садовий.

Мер Львова наголосив, що ні від кого не ховається і буде заходити в ратушу і виходити із неї лише через центральні двері.

Читайте також: У Львові зірвали засідання у мерії, а заступника Садового “пофарбували” у зелене

Як повідомляв Укрінформ, 27 травня під міською ратушею у Львові розгорнулась безстрокова акція протесту, учасники якої 29 травня виламали двері у міськраду та завдали травм її працівникам.

Учасники протесту звинувачують мера і депутатів міськради у виділенні квартир чиновникам, махінаціях під час тендерів та відсутності земельних ділянок для учасників АТО.

Також вони хочуть отримати публічний звіт про всі комунальні підприємства Львівської міськради та вимагають, щоб міськрада виділила кошти на будівництво житла для учасників бойових дій на Донбасі.

Крім того, протестувальники вимагають роз’яснень щодо безкоштовної передачі комунальної землі на вулиці Карпинця та виділення квартир для топ-чиновників міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-