В аеропорту Одеси знайшли

В аеропорту Одеси знайшли "жучки"

Укрінформ
Прокурори Одеської обласної прокуратури спільно зі слідчими та співробітниками оперативних підрозділів Управління Служби безпеки в області розкрили протиправний канал витоку приватної, службової інформації в Одеському аеропорту.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.

"Установлено, що співробітники фірми, які мали забезпечувати програмування та обслуговування техніки, насправді могли "записувати" все внутрішнє службове життя стратегічного об’єкта інфраструктури", - зазначили в прокуратурі.

За даними слідства, фірма організувала тривале спостереження та запис із більш як 50 пристроїв інформації щодо службових, господарських питань діяльності об’єкта, будівництва нової злітної смуги. В тому числі — виявлена можливість несанкціонованого доступу до камер спостереження у робочих кабінетах прикордонників, митній зоні, функціонування каси, бухгалтерії, приміщень для особистого догляду, кабінетів співробітників міжнародного аеропорту.

Також представники підприємства мали протиправний доступ до камер залу офіційних делегацій, де перебували офіційні представники України та іноземних держав.

Читайте також: Міськрада Дніпра має намір просити у Зеленського гроші на аеропорт

Наразі правоохоронні органи перевіряють дані щодо витоку та торгівлі приватними даними з Одеського аеропорту. Проводяться обшуки в адміністративних та службових приміщеннях аеропорту, кабінетах підприємства, помешканнях співробітників цієї фірми.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 2 ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 7 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-