У Рівному військовослужбовців навчатимуть за програмою НАТО-Україна

У Рівному військовослужбовців навчатимуть за програмою НАТО-Україна

Укрінформ
Курс перепідготовки колишніх та діючих військовослужбовців ЗС України за цивільною спеціальністю стартував у Рівному.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Ми проводимо свою роботу за кількома програмами, власне, в межах однієї з них ви й будете навчатися – це Програма з соціальної адаптації військовослужбовців, що діє 1999 року. За цей час нашу підтримку на шляху соціальної адаптації відчули понад 11 тисяч осіб. Минулого року ми здійснили перепідготовку близько 800 слухачів і той бюджет, що був виділений нам на цей рік, дозволить нам здійснити навчання такої ж кількості слухачів», - сказав під час урочистого відкриття 350-годинного курсу «Менеджмент безпеки бізнесу», менеджер Програми НАТО-Україна Крістофер Штаудт.

Читайте також: США й надалі постачатимуть Україні бойову зброю – Волкер

За його словами, програма дозволяє пройти підготовку за такими напрямками, як менеджмент, маркетинг, англійська мова, економіка малих підприємств, радіоелектроніка, дизайн, інформаційні технології, охорона, навігація маломірних суден.

У межах Програми НАТО навчання можуть пройти професійні військовослужбовці, заплановані до звільнення з лав ЗСУ.

Окрім цього, повідомляється, що це вже сьомий набір групи слухачів у Рівненському гарнізоні. Всього ж за останні роки у західному регіоні України перепідготовку пройшли понад 4200 військовослужбовців, з них більша частина працевлаштувалися.

Читайте також: Волкер назвав помилкою блокування Угорщиною взаємодії України з НАТО

Власне, за підтримки НАТО нові знання отримали 2030 чоловік. Навчання відбувалося у Бродах, Володимирі-Волинському, Дрогобичі, Золочеві, Луцьку, Львові, Мукачево, Рівному, Самборі, Стрию, Ужгороді, Червонограді, Чернівцях та Яворові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-