Помічник Зеленського на Закарпатті обговорив питання безпеки школярів

Помічник Зеленського на Закарпатті обговорив питання безпеки школярів

Фото
Укрінформ
Помічник Президента України Андрій Єрмак за дорученням глави держави 27 травня відвідав Закарпатську область, що постраждала від паводка, та зустрівся з родиною загиблого школяра.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Зазначається, що Єрмак поспілкувався щодо розслідування ситуації з директоркою школи, де загинув школяр, та начальником районного відділу поліції. Він також висловив переконання, що відповісти за те, що сталося, мають представники навчального закладу. Крім цього, школу потрібно обгородити, щоб уникнути повторення трагедії.

"Це була халатність. Хоча мені спробували розповісти, що це нещасний випадок", – переконаний помічник Президента.

Він також передав слова співчуття від Володимира Зеленського батькам загиблого та підкреслив, що справедливе розслідування цієї справи – принципове питання.

Питання безпеки учнів обговорювалося й під час наради, яка відбулася в Ужгороді під головуванням в. о. голови Закарпатської ОДА Ярослава Галаса.

Читайте також: Травневий паводок завдав Закарпаттю збитків на 150 мільйонів

Єрмак наголосив на необхідності перевірити всі навчальні заклади, що розташовані поблизу відкритих водойм, щодо ризиків у разі надзвичайних ситуацій і на персональній відповідальності їхніх керівників. Він також підкреслив важливість напрацювання й реалізації превентивних заходів для запобігання паводкам.

"Для Президента життя, безпека й добробут кожного українця – пріоритет його політики та його команди", – наголосив він

Помічник Президента додав, що незабаром буде представлено нового очільника облдержадміністрації.

Крім цього, він побував у с. Котельниця Воловецького району, де через стихійне лихо зруйновано міст через річку Латориця, та в с. Великі Ком’яти Виноградівського району, де зустрівся з місцевими фермерами, чиї господарства підтопило.

Як повідомляв Укрінформ, за орієнтовними даними, збитки від травневого паводку водному господарству Закарпаття склали близько 100 мільйонів гривень, а приватному сільському господарству – 50 мільйонів гривень.

Через негоду у західних областях України загинуло двоє осіб - 57-річний мешканець з Івано-Франківщини та 11-річний хлопчик з Закарпаття.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-