ДБР розслідує службову недбалість працівників одеської колонії

ДБР розслідує службову недбалість працівників одеської колонії

Укрінформ
Державне бюро розслідувань розпочало розслідування службової недбалості працівників Південної виправної колонії № 51 в Одесі, що призвела до бунту засуджених.

Про це повідомили у прес-службі ДБР.

"Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Миколаїв, розпочали досудове розслідування за фактом службової недбалості працівників державної установи "Південна виправна колонія № 51" в місті Одесі", - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, причиною бунту стали неналежні умови утримання засуджених та жахлива якість продуктів харчування, зазначили в ДБР, додавши, що про це неодноразово повідомлялось адміністрації колонії, проте жодної реакції для покращення їх проживання утримувані не побачили.

"Такі дії призвели до того, що на території колонії відбувся бунт засуджених, у результаті якого розпочалася пожежа. Вогнем було пошкоджено будівлю установи виконання покарань, пожежну техніку та інше майно", - підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: В одеській колонії під час бунту в’язнів згоріло приміщення чергової частини

У діях працівників Південної виправної колонії № 51 та інших працівників правоохоронних органів слідчі ДБР вбачають ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Нині тривають першочергові слідчі дії, додали в ДБР.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 27 травня, у Південній виправній колонії загального режиму №51 в Одесі сталися заворушення, що супроводжувалися пожежею.

За даними поліції, постраждали п’ятеро працівників колонії.

Читайте також: Прокуратура перевіряє скарги ув’язнених одеської колонії

Перший заступник глави Національної поліції - начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін заявив, що заворушення в одеській колонії розпочалися за вказівкою "злодіїв у законі" з метою дестабілізувати ситуацію.

Державна установа "Південна виправна колонія (No 51)" - виправна колонія середнього рівня безпеки для чоловіків, вперше засуджених до позбавлення волі.

Фото: Думська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-