Бахмут і Соледар залишилися без води

Бахмут і Соледар залишилися без води

Укрінформ
Жителі шести населених пунктів на Донеччині, в тому числі міст Бахмут і Соледар, залишилися без води.

Про це повідомляє комунальне підприємство "Вода Донбасу".

"27 травня об 11.15 відповідно до вимог ДПЗД «Укрінтеренерго» оператором системи розподілу ПрАТ «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля» відключено електропостачання Артемівської фільтрувальної станції", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в результаті припинено подачу води споживачам населених пунктів: Бахмут, Соледар, Парасковіївка, Благодатне, Бахмутське, Покровське.

У компанії не повідомляють про причину відключення. Однак 23 травня, коли без водопостачання залишилися жителі 16 населених пунктів Костянтинівського і Торецького районів Донецької області, причиною відключення насосної «Білокузьминівка» і підстанції «Клебан Бик» було названо борги КП "Вода Донбасу" за електроенергію.

У прес-службі ПАТ «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля» тоді нагадували, що, відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії» і Правил роздрібного ринку електричної енергії, оператор системи розподілу має виконати вимогу постачальника «останньої надії» ДП «Укрінтеренерго» і припинити електропостачання споживача, який не виконує свої зобов'язання щодо оплати рахунків за електроенергію.

Читайте також: Окуповані території заборгували "Воді Донбасу" понад 665 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області, за даними облдержадміністрації, заборгованість муніципальних водоканалів за спожиту воду перед КП «Компанія «Вода Донбасу» досягає майже 1,4 млрд грн, з яких 48% - заборгованість водоканалів з окупованих територій регіону.

З початку квітня ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля розпочало відключення "Води Донбасу" від електроенергії через відсутність договору з Укрінтеренерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-