Негода на Закарпатті: президент готовий у разі необхідності прилетіти у регіон

Негода на Закарпатті: президент готовий у разі необхідності прилетіти у регіон

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у разі необхідності готовий прилетіти на Закарпаття, щоб особисто проконтролювати ліквідацію наслідків негоди.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської обласної державної адміністрації за результатами телефонної розмови Глави держави з в. о. голови Закарпатської облдержадміністрації Ярославом Галасом.

“Президент України Володимир Зеленський зателефонував у четвер (23.05) виконувачу обов’язків голови Закарпатської облдержадміністрації Ярославу Галасу, щоб почути оперативну інформацію про наслідки паводка на Закарпатті”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Галас повідомив йому, що “повна картина щодо руйнівних наслідків стихії буде відома наступного тижня, одразу після того, як комісії по районах проведуть “інвентаризацію” й оцінять завдані збитки”.

Читайте також: Повінь на Закарпатті: річка Турія знесла три мости й затопила півсотні будинків

“Однак уже зараз зрозуміло, що Закарпаттю доведеться звертатися до Кабінету міністрів України з проханням виділити області з резервного фонду кошти для ліквідації наслідків негоди”, - додав в.о. голови Закарпатської облдержадміністрації.

У свою чергу, Зеленський доручив облдержадміністрації тримати ситуацію під контролем і запевнив, що у випадку необхідності готовий особисто прилетіти на Закарпаття, щоб проконтролювати ліквідацію наслідків паводка.

Як повідомляв Укрінформ, 22 травня на Закарпатті розпочався паводок, спричинений сильними зливами. За два дні в області випала місячна норма опадів. Критична ситуація в Іршавському районі — вздовж течії річки Боржава, а також — по течії Ужа та його приток у Перечинському та Ужгородському районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-