Житомирські депутати просять 200 мільйонів на ремонт автодороги до Білорусі

Житомирські депутати просять 200 мільйонів на ремонт автодороги до Білорусі

Укрінформ
Житомирська облрада звернулася до Кабінету міністрів щодо виділення 217,7 млн грн на ремонт автодороги Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський, що забезпечує транспортне сполучення з Білоруссю.

Відповідне звернення депутати прийняли на сесії, повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

«У зверненні наголошується на необхідності виділення 217,7 млн грн на ремонт автомобільної дороги М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через м. Вінницю) на ділянці км 158+000», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця дорога є важливою магістраллю, адже забезпечує транспортне сполучення України з Республікою Білорусь. Нині її технічний стан не дозволяє створити безпечні та комфортні умови руху, а щорічне виконання лише ямкового ремонту не покращує технічні характеристики автошляху.

Крім того, облрада прийняла звернення до Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Міністерства екології та природних ресурсів щодо заборони використання поліетиленових пакетів.

В іншому зверненні до Міністерства інфраструктури депутати просять передати на баланс органів місцевого самоврядування філій дочірнього підприємства «Житомирський облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України».

Читайте також: Укравтодор з 1 червня вводить сезонні обмеження руху вантажного транспорту

Крім цього, депутати звернулися до державних органів влади з проханням утворити урядову комісію для проведення повторного радіологічного обстеження виведених з користування сільськогосподарських угідь зони безумовного відселення на території Народицького району з метою перегляду обмежень у їх користуванні.

Депутати також проголосували за звернення щодо врегулювання питання з вакцинації та посилення захисту населення від інфекційних хвороб, щодо штучно створеного водного об’єкта та припинення права користування надрами у Малинському районі, щодо законодавчого врегулювання питання ліквідації наслідків стихійних явищ у лісових насадженнях та щодо загрозливої екологічної ситуації у басейні річок Хомора та Случ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-