Біля намету волонтерів у Харкові відкрили

Біля намету волонтерів у Харкові відкрили "Алею героїв"

Фото
Укрінформ
У центрі Харкова біля намету "Все для перемоги" на площі Свободи відкрили "Алею героїв".
Ініціатором цього проекту став лідер харківського осередку Всеукраїнської громадської організації "Сокіл" Валентин Дебелий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні на "Алеї героїв" розміщено 5 стендів з фотографіями та анотаціями, які розповідають про 14 земляків-захисників України. Вони жили у різні часи, але однаково любили свою країну. Серед них, наприклад, політичний та громадський діяч, один з лідерів українського національного руху кінця 19-го - початку 20-х років Микола Міхновський, який боровся за державну незалежність України, та Мирослав Мисла - випускник історичного факультету Харківського національного університету імені Каразіна, який загинув восени 2016 року в зоні АТО поблизу Кримського на Луганщині", - зазначив Дебелий у коментарі Укрінформу.

Читайте також: Харківська міська рада програла апеляційний суд щодо волонтерського намету

За його словами, реалізацію проекту буде продовжено: "Зараз на площі Свободи чергують активісти, вони роз’яснюють мету проекту".

У центрі Харкова біля намету волонтерів відкрили "Алею героїв" / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

"Серед місць, де буде розміщено майбутню "Алею слави", розглядається й площа Захисників України, що біля однойменної станції метро, де буде побудований Меморіал на шану героїв АТО", - додав Дебелий.

За його словами, організація "Сокіл" діє у Харкові з 2008 року та відома як ініціатор масових акцій - від "Маршу Героїв Крут" до збору підписів проти перейменування проспекту Григоренка на честь маршала Жукова.

Як повідомлялося, 9 травня мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що готовий задовольнити петиції деяких містян про знесення намету зі збору допомоги українським військовим на площі Свободи та повернення нинішньому проспекту Григоренка імені маршала Жукова.

14 травня у центрі Харкова відбувся мітинг проти знесення намету волонтерів для збору допомоги армії.

Заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко відкрила там свою громадську приймальню.

18 травня Харківський окружний адмінсуд залишив без задоволення позов міськради, яка просила прибрати з центру міста намет волонтерів. 20 травня Другий апеляційний адміністративний суд Харкова не задовольнив скаргу представників Харківської міськради на рішення суду першої інстанції від 18 травня.

Водночас 20 травня о 04:30 невідомі підпалили намет "Все для перемоги". Внаслідок події ніхто з людей не постраждав, але у вогні згоріла частина тенту намету, дах, підлога та банер "Все для перемоги!". Збитки від пожежі становлять кілька десятків тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-