Прикордонслужба сприятиме розслідуванню проти хабарників з КПВВ

Прикордонслужба сприятиме розслідуванню проти хабарників з КПВВ "Новотроїцьке"

Укрінформ
Держприкордонслужба жорстко засуджує будь-які дії прикордонників, які обрали для себе ганебний шлях отримання неправомірної вигоди, використовуючи службове становище.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

"Особливо вважаємо неприпустимими такі дії з боку прикордонників, які несуть службу в районі проведення операції Об'єднаних сил, де цивільне населення змушене перетинати лінію розмежування через складну соціально-економічну ситуацію, створену російсько-окупаційною владою. Зазначимо, що керівництво відомства не має намірів замовчувати будь-які протиправні та корупційні дії прикордонників. Тільки вжиття кардинальних заходів призведе до позитивних зрушень в цьому напрямку", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Прикордонники затримали три турецькі судна, які йшли до Одеси

У відомстві зауважили, що випадок, зафіксований в районі проведення ООС слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Краматорськ, спільно з оперативними співробітниками Управління захисту економіки в Донецькій області, за процесуального керівництва військової прокуратури, - коли група інспекторів прикордонної служби систематично вимагала й отримувала грошові кошти від перевізників, які перетинали КПВВ «Новотроїцьке», є неприпустимим.

Також Держприкордонслужба звертається до усіх громадян з проханням не пропонувати кошти посадовим особам прикордонного відомства за прийняття неправомірних рішень, а у разі вимагання хабара негайно повідомляти на телефон гарячої лінії служби «Довіра» за номером 0 800 218 808.

"Держприкордонслужба реагує на будь-які спроби зловживань, а впроваджені заходи дозволяють оперативно викривати не чистих на руку співробітників. Так, за повідомленнями підрозділів внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби у 10 випадках правоохоронними органами розпочато кримінальні провадження відносно 16 військовослужбовців за ст. 368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»", - зазначають у ДПСУ.

Читайте також: Росіянин, якого не пропустили в Україну, влаштував в аеропорту дебош

Крім того, за матеріалами підрозділів внутрішньої та власної безпеки правоохоронними органами у 77 випадках відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Повідомлено про підозру у скоєнні злочину 43 особам. 39 осіб затримано у порядку ст. 207, 208 Кримінального процесуального кодексу України. У 4 випадках обрано запобіжний захід тримання під вартою. Вироком суду на 20 осіб накладено штрафи на суму понад 220 тисяч гривень.

Також значно збільшуються випадки відмов прикордонників від хабарів, які пропонують громадяни. З початку року зафіксовано 230 таких відмов на загальну суму близько 500 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-