У Чернігові борги за комуналку перевищили 300 мільйонів

У Чернігові борги за комуналку перевищили 300 мільйонів

Укрінформ
Жителі та підприємства Чернігова заборгували за комунальні послуги 306 млн грн, що загрожує своєчасному початку нового опалювального сезону.

Про це повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

"Сумарно чернігівці заборгували за послуги ЖКГ 306 млн грн. Такий рівень несплати є загрозою для вже наступного опалювального сезону", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що борги за тепло і гарячу воду перед підприємствами "Облтеплокомуненерго" (далі - ОТКЕ) та Чернігівська ТЕЦ фірми "ТехНова" склали відповідно 151 та 73 млн грн. Якщо їх не погасити, ОТКЕ не розрахується за газ із "Натофгазом" і не отримає лімітів на паливо, а "ТехНова" не матиме за що купити вугілля. Крім того, теплогенеруючі підприємства не зможуть виконати всі заплановані на літо ремонтні й профілактичні роботи і якісно підготуватись до нового опалювального сезону.

Борги ж перед ЖЕКами, ОСББ та комунальними підприємствами, які досягли 40 млн грн, загрожують колапсом міському господарству: рано чи пізно підприємствам нічим буде платити зарплату, закупляти енергоносії та матеріали.

Динаміку заборгованості населення за послуги ЖКГ аналізували учасники ранкової наради у міській раді. Присутні звертали увагу на стрімке зростання заборгованостей в останні два місяці, після впровадження монетизації субсидій.

Читайте також: Не сплачуйте за повітря, або Як отримати якісні комунальні послуги!

Донедавна повідомлялося, що рівень сплати населенням Чернігова за послуги ЖКГ становить 98%. З початком монетизації субсидій він упав на понад 20%.

Найбільші ж борги, як розповіли на нараді керівники комунальних підприємств, мають заможні люди - зокрема, власники чималої кількості квартир, кількох автомобілів та приватних підприємств. Один такий споживач, зокрема, заборгував 33 тис. грн, інший - понад 200 тисяч.

Як відомо, з 1 травня п.р., через неотримання ОТКЕ лімітів на газ, половині Чернігова відключили гарячу воду. Згодом певну кількість житлових будинків перепідключили до ТЕЦ, але значна частина населення на сьогодні залишається без гарячої води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-