ДСНС: У річках через дощі продовжується підвищення рівнів води

ДСНС: У річках через дощі продовжується підвищення рівнів води

Укрінформ
У річках на території України 21-23 травня через сильні опади продовжиться підвищення рівнів води, можливе подальше затоплення сільгоспугідь. У Карпатах навіть існує загроза утворення селевих потоків.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

“За даними Укргідрометцентру, внаслідок значних та сильних дощів, 21-23 травня очікуються (продовжаться) підйоми рівнів води (над поточними рівнями): на річках басейнів Прип’яті та Західного Бугу на 0,2 - 0,8 м з виходом води на заплаву та її подальшим затопленням, частковим затопленням, сільгоспугідь. На річці Случ (г/п Сарни) можливе досягнення відмітки часткового затоплення присадибних ділянок, господарських споруд, окремих будинків у прирічкових сільських населених пунктах Сарненського р-ну Рівненської області”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Закарпатті готуються до великої води

Крім того, підвищення рівнів води очікується: на річках басейнів Прута та Сірета на 1,0 - 2,0 м, на окремих ділянках до 2,5 м; у верхів'ях та середніх течіях річок Закарпаття, на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) на 0,5 - 1,5 м; на ділянці Тиси В.Бичків-Вилок та в нижніх течіях її приток, на окремих ділянках річок басейну Дністра до 2 м - 2.5 м, з початковим виходом води на заплаву, частковим затопленням с/г угідь.

Читайте також: Через грозу в Берліні ввели надзвичайний стан

Можливе формування значного місцевого та схилового стоку, швидкоплинні підвищення рівнів води на малих водотоках, що може зумовити локальні підтоплення. У Карпатах існує загроза утворення селевих потоків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-