У Тернополі відбувся мітинг-реквієм у пам'ять жертв репресій

У Тернополі відбувся мітинг-реквієм у пам'ять жертв репресій

Укрінформ
Мітинг-реквієм відбувся біля пам`ятної стели жертвам політичних репресій та Тернопільського історико-меморіального музею політичних в’язнів, який розміщений у колишніх камерах КДБ.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У цій будівлі, де колись був слідчий ізолятор КДБ побувало щонайменше 50 тис. тернополян, українських патріотів, яких після тортур і допитів було вивезено у сталінські табори. Дехто із заарештованих був розстріляний. Усього ж, за архівними матеріалами, у 1939-1941 роках в Західній Україні сталінський режим розстріляв і замучив понад 60 тис осіб, близько 1 млн – засуджено на тривалі терміни покарання та відправлено у Сибір», - розповів старший науковий співробітник Тернопільського історико-меморіального музею політичних в’язнів Ігор Олещук.

Читайте також: Петренко закликає пам'ятати й про минулі, й про нинішні злочини Кремля

Сьогодні ж, під час мітингу-реквієму, що відбувся біля пам`ятної стели жертвам політичних репресій та Тернопільського історико-меморіального музею політичних в’язнів, який розміщений у колишніх камерах КДБ разом із священнослужителями спільну молитву склали керівники області та міста, учасники визвольних змагань, громадськість.

Фото: te.20minut.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-