ДТП у Харкові: захист Дронова оскаржив закриття справи проти експертів

ДТП у Харкові: захист Дронова оскаржив закриття справи проти експертів

Укрінформ
Захист Геннадія Дронова, засудженого на десять років позбавлення волі за смертельну ДТП в центрі Харкова 18 жовтня 2017 року, оскаржив постанову слідчого про закриття провадження проти працівників НДІ судових експертиз ім. Бокаріуса (Харків).

Про це кореспондентові Укрінформу розповів помічник адвоката Дронова Сергія Перепелиці - Олександр Тацій.

"Дійсно, сьогодні відбулося судове засідання з приводу оскарження постанови слідчого про закриття кримінального провадження відносно експертів НДІ ім. Бокаріуса. Однак на судове засідання слідчий не з'явився, матеріали кримінального провадження не надав", - зазначив Тацій.

За його словами, засідання перенесено: "Точну дату буде повідомлено додатково".

Як повідомляв раніше Укрінформ, у січні адвокат Геннадія Дронова Сергій Перепелиця подав заяву в поліцію про відкриття кримінального провадження відносно експертів НДІ імені Бокаріуса, які проводили автотехнічні дослідження у справі про смертельну ДТП. Тоді ж за рішенням суду відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 384 (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу). Розслідування доручено Холодногірському відділу поліції.

За результатами експертизи, проведеної у Дніпропетровську, швидкість автомобіля обвинувачуваної Олени Зайцевої, який виїхав на червоне світло, була 106 км/год. Експерти ж Харківського НДІ імені Бокаріуса вказують, що швидкість була більше 80 км/год.

У квітні поліція закрила провадження відносно експертів НДІ у зв'язку з тим, що слідство не встановило в діях судових експертів ознак кримінального правопорушення.

26 березня адвокат Зайцевої, засудженої до 10 років позбавлення волі, Юлія Плетньова в апеляційній скарзі попросила суд пом'якшити покарання Зайцевій до 5 років позбавлення волі і 2 років позбавлення права на керування автотранспортом, а також звільнити її від основного покарання з випробувальним терміном на розсуд суду.

Читайте також: Cправа Зайцевої-Дронова надійшла до апеляційного суду

За словами адвоката потерпілих Лариси Матєєвої, раніше Зайцева в суді першої інстанції повністю визнала свою вину, "тепер же вона перекладає її на Геннадія Дронова, стверджуючи, що її вина становить лише 30 відсотків зі 100. Зайцева також просить зменшити до 30% призначену їй судом частку компенсації сім'ям загиблих і потерпілим, наполягаючи, що решту мусить компенсувати винний на 70% Дронов".

26 лютого Київський райсуд Харкова засудив Олену Зайцеву і Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі кожного і ще до 3 років позбавлення права керування автотранспортом.

1 квітня кримінальна справа Зайцевої і Дронова надійшла до Харківського апеляційного суду для оскарження вироку.

18 жовтня 2017 року ввечері на вулиці Сумській у Харкові позашляховик Lexus RX 350, за кермом якого перебувала 20-річна Олена Зайцева, врізався в автомобіль Volkswagen під керуванням Геннадія Дронова, машина Зайцевої вилетіла на тротуар і збила 11 осіб: 5 загинули на місці, 6 опинилися в лікарні, одна з постраждалих невдовзі померла в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-